Sessies

Binnen de psychologie zijn er veel stromingen die je vertellen dat je geluk kunt vinden door iets te doen. Binnen spirituele kringen krijg je vaak de boodschap iets te laten. Maar dat is ook iets doen! Zo blijven we denken dat we nog iets moeten doen, iets moeten hebben, of ergens vanaf moeten, vóórdat we gelukkig kunnen zijn. Maar als niets helpt, wat doe je dan? Heel eenvoudig. Stoppen met wat je altijd deed. Stop met vechten tegen de werkelijkheid. Je wilt steeds iets wat er niet is. En wat er wél is, wil je níet. (ik ken dit heel goed, ik deed niet anders). Weerstand naar anderen, naar de wereld, naar jezelf, je gedachten, je emoties. Door te luisteren, ga je het zien. En dan gaat er wat veranderen! Als je ook de wil hebt om te weten hoe het zit… hoe het écht zit!

Je doet het zelf, ik ben slechts dienend. Motiverend. In beweging zettend....
Ik ga met je op, wandel met je mee. Zit met je op een bankje in het park.


Kloppen mijn ideeën over mezelf, over de wereld? Zijn mijn aannames juist? Echt? De verhalen waar ik in geloof? Je krijgt inzicht in jouw gedachten en overtuigingen en je onderzoekt jouw strategieën om bijvoorbeeld onrust te vermijden. En je ontdekt hoe ideeën je gevangenhouden. Puur en eerlijk kijken, daar gaat het om. Dan kan het ‘uit je handen vallen’ en ontstaat er meer helderheid. Begrijp me niet verkeerd, gedachten blijven komen en gaan… en je verstand is geweldig: voor praktische zaken. Maar zoals Hans Laurentius zegt: ‘oh, als het straks maar niet zus of zo gaat’, dat is geen verstand, … dat is angst die aan het praten is’.

'Er wordt om ons heen flink geroeptoeterd over ‘leren loslaten’, ‘accepteren’ en ‘een plekje geven’. Hoe doe je dat dan? En waar stop je het?'

Als er meer helderheid is, kun je ook effectiever (door)voelen. Grote kans dat je wat ballast meezeult.  Ook dat gaan we er laten zijn… helemaal zoals het is. Dat ben je waarschijnlijk niet gewend en het is zeker niet altijd prettig of zo. Maar goed, dan kan het wel oplossen… Je wilt van die worsteling af toch? Niet meer gevangen? Jij bent echt ruimer dan je denkt!

Ik ben als een spiegel, die jou naar jezelf laat kijken. Jij bent het perfecte vertrekpunt om vanuit te zien hoe de dingen in het leven zich ontvouwen. Ik reflecteer op wat ik hoor, zie, ervaar. Precies zoals het komt. Ik vraag je niet ‘iets te bereiken’ of ‘ergens beter in te worden’. Forceren werkt niet. Trucjes ook niet. Ik ga met je op op pad en zit als het ware - of werkelijk :) - naast je, op een bankje in het park. Ik ben er om jou te stimuleren, te inspireren, zodat er van binnenuit iets openbreekt. En je zuiver kunt kijken naar hoe je daadwerkelijk doet en of dat voor jou echt klopt! En misschien ontdek je zelfs wel wie of wat je werkelijk bent. (En wat niet!)

foto: Image Fotografie

'Geloof mij niet. Ervaar het zelf en ga zien wat er komt. In alle vrijheid. Spontaan. Speels.'

Stilte is een krachtig middel om te observeren en te luisteren. Maar we gaan ook jouw ideeën en denkbeelden tegen het licht houden. Dus ik draai er niet omheen en stel directe vragen. Rechtstreeks naar de kern. Ook wijs ik je op je neiging tot niet-voelen of het serieus nemen van niet-functionele gedachten. Of op je weerstand tegen de realiteit. Die is er… anders was je niet hier uitgekomen. En we doen oefeningen, bijvoorbeeld om te ervaren hoe vrij je eigenlijk bent en hoe goed je alles kunt verdragen. Je gaat zien hoe je jouw geluk vaak aan anderen overlaat. En hoe simpel je je dit weer kunt 'toe-eigenen'.

Zo nu en dan krijg je uitleg over kop en lijf. Wat is stress? Hoe werken emoties? En wat is het verschil met gevoelens? :-) Wat zijn gedachten nu eigenlijk echt? Mijn ervaring is dat veel mensen het erover hebben, maar weinigen het concreet kunnen uitleggen. Ik doe dat overigens alleen als het jou kan helpen jezelf beter te verstaan.

Gemiddeld zie ik mensen zo’n acht sessies, om de twee tot drie weken. Dan heb jij de tijd en ruimte voor ONT-wikkeling. Het gaat echt minder ingewikkeld worden! De sessies duren 60 of 90 minuten en we ontdekken gaandeweg wat het beste werkt. Soms duurt het een half uur. Net wat zich aandient en wat er nodig is. We gaan niet de tijd uitzitten en volstoppen.

Zullen we gewoon beginnen..?
Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Meld je aan voor Brain Waves

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe Brain Waves?

Contact

Domineeslaan 91
3000 AB  Zwanenburg
Nederland

06-51763909
post@roelboon.nl